Politics

Tip guna HUAWEI nova 9 SE sepenuhnya dengan AppGallery


UMUM mengetahui bahawa siri nova 9 SE telah tersedia di Malaysia sejak Mac lalu dan sentiasa mendapat permintaan tinggi dalam kalangan pengguna rakyat Malaysia. 

Namun, tidak ramai pengguna yang tahu penggunaan telefon pintar ini boleh dimanfaatkan untuk pelbagai urusan seharian dan bukan hanya sekadar medium berhubung. 

Berikut beberapa tip popular yang boleh digunapakai oleh pengguna untuk meneroka kelebihan telefon pintar HUAWEI nova 9 SE. 

Pusat Sehenti HUAWEI AppGallery

Image

Pada tahun 2021, AppGallery telah mencapai 432 bilion muat turun global, dan bertambah baik dengan ketara di Malaysia.

Sehingga kini, sehingga 98 peratus daripada aplikasi Malaysia yang kerap digunakan boleh dimuat turun melalui AppGallery atau Petal Search.

Kini, AppGallery meningkatkan lagi semangat “nova” telefon melalui satu siri aplikasi penting dan gaya hidup yang tersedia di platform untuk golongan muda menjalani gaya hidup unggul, bertenaga dan terhubung sepenuhnya.

AppGallery telah berkembang menjadi salah satu daripada tiga pasaran aplikasi teratas di seluruh dunia, memberi perkhidmatan kepada lebih 580 juta pengguna aktif bulanan di lebih 170 negara dan wilayah. 

Pengguna HUAWEI nova 9 SE akan menikmati tawaran aplikasi yang sentiasa berkembang untuk menerima kehidupan yang dipertingkatkan melalui inovasi teknologi.

Serlah kreativiti vlog

Image

HUAWEI nova 9 SE baharu dilengkapi dengan ciri rakaman depan dan belakang berterusan, yang membolehkan pengguna membuat penggambaran dengan lancar dari perspektif berbeza.

Aktiviti ‘vlogging’ kini menjadi lebih mudah dengan aplikasi penyuntingan video seperti CapCut, InShot, Piscart, PhotoEditor dan BeautyPlus untuk melengkapkan rakaman video.

Selain itu, kamera Kuad AI 108MP serba baharu pada HUAWEI nova 9 SE menawarkan pengalaman fotografi yang luar biasa dan dilengkapi dengan paparan super anggun. 

Kongsi detik melalui aplikasi sosial

Pengguna juga boleh merakam detik bermakna dengan kamera 108MP beresolusi tinggi HUAWEI nova 9 SE dan berkongsi secara terus dengan aplikasi  media sosial seperti Instagram dan TikTok. 

Mereka juga boleh kekal berhubung dengan rakan melalui aplikasi pemesejan sosial seperti LINE, WeChat, dan Telegram.

Pengguna boleh menikmati pengalaman menonton yang mengasyikkan dengan skrin bezel ultra-sempit pada peranti ini menerusi HUAWEI Video, Astro GO, iflix dan iQIYI yang tersedia di AppGallery. 

Kekal produktif dengan aplikasi

<img class="img-responsive"<img src="https://assets.bharian.com.my/images/articles/HUAWEI3resize.jpg" alt="Image" class="responsive"

Dengan ciri SuperCharge 66W, HUAWEI nova 9 SE menawarkan pengguna teknologi pengecasan pantas dan cekap dalam masa 36 minit sahaja. 

Terdapat juga aplikasi yang boleh meningkatkan kecekapan dan produktiviti, contohnya, Microsoft Office Gspace dan WPS Office untuk menyelesaikan lebih banyak perkara dengan lebih cekap.

Membeli belah di hujung jari 

Ketersediaan pelbagai aplikasi di dalam telefon pintar akan membantu pengguna untuk mengalami pengalaman membeli-belah pelbagai barangan yang lebih mesra pengguna. 

Pengguna tidak perlu beratur panjang di kedai fizikal apabila mereka sudah boleh membeli di hujung jari melalui aplikasi beli-belah seperti Lazada, Shopee dan Taobao. 

Terokai aplikasi kegemaran anda 

Pengguna kini boleh memuat turun aplikasi kegemaran mereka melalui AppGallery, yang telah diprapasang pada peranti pintar itu.

Pengguna boleh mencari dan memuat turun aplikasi mudah alih yang dikehendaki dan menerima pelbagai hadiah eksklusif, rebat, dan kupon keistimewaan VIP merentas pelbagai kategori termasuk permainan, sosial, pendidikan, membeli-belah, gaya hidup dan fesyen.

Kini, kebanyakan aplikasi sudah tersedia di AppGallery, memberikan pengguna akses mudah kepada aplikasi popular termasuk Shopee, Lazada, Touch ‘n Go eWallet, Grab SuperApp, Maybank2u, TikTok dan banyak lagi. 

Image

Penggemar permainan mudah alih juga boleh menjadi individu pertama menikmati promosi eksklusif apabila memuat turun aplikasi popular seperti Garena Free Fire, Mobile Legend Bang Bang dan banyak lagi. 

Buat pengguna, aplikasi AppGallery kini tersedia untuk digunakan pada peranti HUAWEI nova 9 SE dan HUAWEI Matepad 10.4 baharu

HUAWEI nova 9 SE kini boleh didapati di seluruh negara pada harga RM1,099, iaitu salah satu telefon pintar RM1000 terbaik di pasaran sekarang sementara stok masih ada.

Hadiah Percuma bernilai RM181* turut menanti anda. Tertakluk kepada Terma dan Syarat. 

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai HUAWEI layari https://www.huawei.com/my/

manakala maklumat berkaitan AppGallery, layari HUAWEI AppGallery.

© New Straits Times Press (M) BhdSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.