Entertainment

Eco Majestic Tampil Dengan Reka Bentuk Kolonial & Moden! Lengkap Dengan Pelbagai Kemudahan!


Siapa tak tahu mengenai township EcoWorld kan? Idaman setiap orang untuk miliki rumah di EcoWorld ni tak kisah lah dimana pun township tu terletak. Terkenal dengan projek perumahan yang pelbagai dari mampu milik, rumah mewah, kedai komersial, bangunan integrated sampailah ke Eco Business Park. 

Semuanya ada! Cakap je apa yang korang perlukan, EcoWorld ada semuanya. Bukan hanya di Lembah Klang tapi ada juga di Iskandar Malaysia dan Penang dengan 20 projek keseluruhan! 

Kali ni, admin nak share mengenai salah satu township EcoWorld, iaitu Eco Majestic. Gabungan vintage dan moden membuatkan rumah dengan konsep kolonial ni nampak sangat klasik dan mewah! 

Nama pun dah boleh tau yang projek ni mesti best!

Reka bentuk yang menarik, lengkap dengan flora & fauna serta penuh kesenian! Cantiknya!

Bila orang tengok rumah Eco Majestic ni, bukan sahaja orang terpegun dengan kecantikkan township tersebut tapi pembeli juga terpegun dengan reka bentuk interior serta eksteriornya juga.

Jangan risau kalau anak-anak tak dapat tengok flora dan fauna sebab sekeliling township tersebut dan padat dengan kehijauan. 

default

Bukan itu sahaja, dalam setiap perumahan di Eco Majestic mempunyai Central Park yang luas bagi penduduk di perumahan tersebut, ibu bapa dah tak payah pergi jauh-jauh untuk bawa anak-anak nikmati alam semula jadi! Nak berpiknik pun boleh.

Sekuriti pun tip-top!

Lengkap dengan pintu gerbang yang memang gah serta sekuriti yang terbaik juga tau. Ada security guard dan juga polis bantuan EcoWorld yang akan ronda dalam township tersebut. Selain kediaman anda akan dikeliling dengan pagar perimeter, dan akses RFID, di situ juga mempunyai pemantauan CCTV selama 24 jam. 

Bukan sebarangan boleh masuk. Visitor hanya boleh masuk selepas diperiksa secara teliti.

Lagi best sebab semua kemudahan dah ada dalam township tu!

Bukan sahaja rumah best tapi yang membuatkan township ni lagi menarik ialah kemudahan yang ada di dalam dan berdekatan dengan township Eco Majestic ni. 

Antara kemudahan yang ada ialah:

Pendidikan

  • Tenby International School
  • SJK (C) Ton Fah
  • University of Nottingham

Rekreasi

  • Semenyih Lake Country
  • Broga Hills

Keperluan Harian

  • Jaya Grocer
  • Starbucks Reserve
  • McDonalds  
  • Tealive
  • Guardian
  • Farmasi Health Lane 
  • Subway
  • Family Mart
  • 7-Eleven
  • US Pizza
  • Mr D.I.Y.
  • Café
  • Kedai Makanan
  • Kedai Haiwan Peliharaan
  • Hotel Haiwan Peliharaan
  • Kedai Gadget Telefon Bimbit
  • Mamak

Tak payah ke mana-mana dah, semua dah ada sekeliling korang. Sangat mudah dan padan untuk yang bujang atau pun dah berkeluarga. Konsep perumahan yang evergreen ni mesti buat excited nak balik rumah setiap hari. 

Korang boleh tengok sendiri dari video ni, memang rasa kayangan habis!

Kemudahan yang menarik, ditambah pula reka bentuk Classic Homes @ Cheerywood & Semi-D @ Stoneridge ni memang menepati citarasa semua orang!

Terdapat dua jenis perumahan yang korang boleh pilih iaitu:

Classic Homes @ Cheerywood

Antara ciri menarik pilihan Cheerywood ni ialah reka bentuk Classic Homes ni penuh elegant dan mempunyai ciri unik Georgian! 

Bukan itu sahaja, yang suka kan pencahayaan yang lebih natural mesti suka pilihan Cheerywood ni sebab design ini terdapat Multi-panel Window! Jadi, lebih banyak cahaya semula jadi dan angin masuk ke rumah. Kedudukan pintu depan nya juga unik tau.

Di bahagian dalam pula, ruang tamu yang luas semestinya menjadikan rumah ini kegemaran semua. Senang lah nak berkumpul dengan ahli keluarga kan? 

Bilik kedua dan ketiga juga dilengkapi dengan tandas tau bukan sahaja master bedroom! Syok lah! Tak payah kongsi tandas kan?

Ada lagi yang membuatkan rumah ni best. Apa lagi kalau bukan ruang belakang rumah seluas 10 kaki* yang boleh dijadikan tempat BBQ, mini garden atau pun ruang santai.

Rumah Semi-D @ Stoneridge 

Dengar je Stoneridge mesti korang terimbau kembali era-era vintage, disulami dengan mood-mood romantik dan dikelilingi taman yang hijau dan tenang kan? 

Kalau korang nak tahu, bila masuk je kawasan Stoneridge ni auto mood korang akan terus berbunga! Rumah ni sangat sesuai untuk yang berkeluarga besar sebab setiap unit mempunyai halaman yang luas serta parkir yang mampu memuatkan sebanyak 5 buah kereta sekali gus!

Tak payah pening-pening fikir kalau tetamu datang nak parking mana dah. Letak je depan rumah. 

Yang bakal membuatkan mak-mak teruja ialah dapur nya! Yes guys dapurnya memang luas dan paling penting,mempunyai pengudaraan yang bagus!

Tak pening dah berasap satu dapur sebab pintu belakang rumah ni boleh dibuka. Jadi sambil masak, tambah pula dapur yang luas, confirm la lagi selesa bila masak kan?

Bukan itu sahaja, yang ini bukan mak-mak sahaja tapi bapak-bapak, abang-abang pun jadi excited sebab rumah ni dah disediakan sekali dengan tempat ruang Walk-in Wardrobe! Betul guys, jadi bila pindah masuk boleh terus bina Walk-In Wardrobe, tak payah extend sini sana dah. Wahhhh, seronoknyaaaa!

Jadi apa yang anda tunggu ni? Jom booking sebelum diserbu orang ramai! 

Bagi korang yang sedang meneliti pakej* rumah idaman terbaik, korang boleh klik je dekat SINI untuk terus hubungi wakil jualan di Eco Majestic. 

Dengan cara lain, korang juga boleh mendaftar masuk laman web https://bit.ly/ecoworld_em_ob untuk lokasi EcoWorld pilihan korang. Ayuh realisaikan impian korang dengan EcoWorld! 

*Tertakluk kepada terma & syarat

 



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.