Entertainment

“Bapak Besttt” – Netizen Terkesima Dr Amalina Kongsi ‘Benefit’ Kerja Di UK, Dapat Cuti Bersalin 10 Bulan


Baru-baru ini, doktor pakar yang dikenali ramai iaitu Dr Amalina Che Bakri memaklumkan kepada orang ramai bahawa dia akan mengambil cuti bersalin anak sulung selama 10 bulan dan pendedahan itu telah menarik perhatian ramai.

Lagi membuatkan netizen berasa terkejut dengan kenyataan doktor pakar tersebur bila dia memberitahu gaji tetap akan berjalan seperti biasa biarpun mengambil cuti panjang.

Hal terbabit dimaklumkan dalam Instagram Story Dr Amalina dan ia dikongsikan semula oleh pengguna di Twitter hingga membuatkan ciapan tersebut menjadi viral.

Dr Amalina memberitahu gajinya akan dibayar penuh oleh majikan pada 5 bulan pertama dan 5 bulan seterusnya, lebihan gaji akan dibayar oleh pihak kerajaan pula.

Tambahannya lagi, keistimewaan tersebut bergantung kepada majikan atau pihak organisasi kerana setiap syarikat mempunyai polisi yang berbeza-beza serta tersendiri.

komen netizen

komen netizen

Susulan itu, netizen berkongsikan pengalaman mereka untuk mendapatkan cuti bersalin di Malaysia dan kebanyakkan berkata cuti bersalin disini paling lama adalah 6 bulan.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

iqram dinzly


57 minit lalu

“Rasa Solat Cukup Boleh Hukum Orang, Saya Cukup Pantang!” -Iqram Dinzly

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.