Entertainment

“Alhamdulillah owner kereta tak sombong menghormati sesama manusia tak kira pangkat dan darjat ” – Netizen Salute dengan kelakuan owner kereta


Video pendek yang dimuat naik berdurasi selama 40 saat itu telah menarik perhatian netizen, dimana sikap owner kereta yang perlu dicontohi oleh masyarakat kini.

Video tersebut memperlihatkan seorang kanak-kanak yang bergambar dengan kereta mewah iaitu kereta lamborghini. Dalam waktu bergambar, owner kereta perasan yang ayah budak tu ambil gambar anaknya bersama kereta tersebut.

Apa yang buat netizen tertarik dengan video tersebut adalah sikap owner yang tak sombong dan baik hati, dimana owner tersebut siap suruh budak tu ambil gambar dari bahagian dalam kereta.

Owner kereta juga membalas komen dari satu netizen iaitu – “Terima kasih byk2 tuan tuan n puan puan. Klau lain kali dpt bertemu dgn I. Blh panggil I. Klau ada nak amik gmbr disilakn. Semoga dipermudahkn.”

Seperti yang kita tahu, tidak semua dapat memiliki kereta yang super mewah ini, dengan bergambar saja pun sudah jcukup untuk menanam cita-cita.

Komen netizen :

“ini baru betul org kaya.kaya senyuman kaya kongsi apa yg dia ada kaya sesama manusia kaya dengan duit tak payah cakap..terbaik boss tuan kereta”

“Wah bertuah anak tu.. pemilik kereta yg prhatin dn baik hati.. Terbaik.”

“Baiknya,dlu nk sentuh tp tuan keta buka tingkap ckp jgn sentuh nanti calar,Begerak ank dlm perut tecalar hati,Nk sentuh sikit je dgn jari”

“god bless you boss, we never know a child’s future, maybe someday he’ll become a good man like u”

“wow.. bagus dik.. tanam cita² tinggi, suatu hari awak akan berjaya macam tuan kereta tu jg..”

“terima kasih… Cite2 seorang ayh ingin memenuhi sgla keinginan n kemahuan anaknya… Xdpt memiliki, dpt brgambau pon dh brsyukur… terbaik”

“Bila si anak melompat happy terkesan smpi ke hati aku wehhhh”



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.